skip to content
 
 
  • Euroopan parlmentin rakennus Strasbourgissa
 

Pääsivu

Parlamentin viikko

Euroopan parlamentin rakennus Strasbourgissa.
Euroopan parlamentti kokoontuu täysisuntoon Strasbourgissa, agendalla muun muassa äänestys EU:n ja Kanadan CETA-kauppasopimuksesta, robotiikka ja EU:n uudistaminen.
Lue lisää
Asiakirjoja
Euroopan parlamentti kokoontuu valiokunta- ja poliittisten ryhmien kokouksiin Brysselissä. Katsaus viime viikon Brysselin täysistuntoon sekä valiokuntakokouksiin.
Lue lisää

Ajankohtaista

Hannariikka Nieminen muuttolaatikoiden keskellä.
Hannariikka Nieminen aloitti Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston uutena kansalaisviestinnästä vastaavana tiedottajana. Nieminen vastaa mm. tapahtumien järjestämisestä sekä parlamentin toiminnan näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa.
Lue lisää
EU-USA-seminaari
Eurooppalainen Suomi ry. ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto järjestivät 16.12. tilaisuuden Euroopan ja USA:n suhteista Yhdysvaltojen presidentinvaalien jälkeen. Tilaisuudessa keskusteltiin mm. mahdollisesta Naton laajentumisesta ja arktisesta politiikasta.
Lue lisää
 

Tiedotustoimiston tapahtumat

Nytkis ry:n ja Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston logot
EP:n Suomen-tiedotustoimiston ja NYTKIS ry:n seminaari ”Naiset, ikä, köyhyys - naisten taloudellisen voimaannuttamisen keinot Euroopassa ja Suomessa” 10.3.2017 klo 10.30 Eurooppasalissa. Mukana mm. Sirpa Pietikäinen, Liisa Jaakonsaari, Heidi Hautala ja Pirkko Ruohonen-Lerner.
Lue lisää
Yleisöä Eurooppasalissa
Tervetuloa avoimeen keskustelutilaisuuteen "Kuka pitää sinusta huolta? Sosiaalisen Euroopan rakennuspalikoita" perjantaina 24.2.2017 klo 9.30 -11.30! Tilaisuudessa puhujina mm. terveysalan asiantuntijoita ja paneelikeskustelussa mukana Euroopan parlamentin jäseniä.
Lue lisää

Eurooppasalin tapahtumat

Tekes järjestää Eurooppasalissa "Aina mun pitää budjetoida – H2020-kustannusasioiden perusteet" -koulutustilaisuuden Horisontti 2020 -ohjelman kustannusasioiden perusteista.
Lue lisää
 .

Roaming-maksut EU:n alueella

 .

Puhelimen käyttö ulkomailla voi tulla kalliiksi - Euroopan parlamentti on puuttunut asiaan ja maksusi alenevat tulevaisuudessa

Euroopan komissio, Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät 30.6.2015 yksimielisyyteen lainsäädännöstä, joka lopettaa matka- ja älypuhelimen käytöstä perittävät verkkovierailumaksut EU:n alueella.

Ratkaisun myötä verkkovierailumaksut poistuvat kesäkuussa 2017. EU:n alueella matkustaessaan matka- ja älypuhelimen käyttäjät maksavat puheluistaan ja netin käytöstään saman hinnan kuin kotimaassa, ilman lisäkuluja.