skip to content

 
 
Patsas Euroopan parlamentissa Brysselissä
Patsas Euroopan parlamentissa Brysselissä
 

Opettajille ja nuorille

 
 
 .
 .
 .
 .
 .
 .
 
 .
 .
Tapahtuman kotisivut
 

HARJOITTELUPAIKAT PARLAMENTISSA

Euroopan parlamentti tarjoaa erilaisia harjoittelumahdollisuuksia 18 vuotta täyttäneille Euroopan unionin jäsenvaltion tai jäsenyyttä hakeneen maan kansalaisille parlamentin toimipisteissä Brysselissä, Luxemburgissa ja Strasbourgissa sekä jäsenmaissa sijaitsevissa tiedotustoimistoissa. Harjoittelijoita otetaan myös Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimistoon Helsinkiin. Lisätietoa parlamentin harjoitteluhaku -sivustolta.

Harjoitteluhaku
 

EUROSCOLA

Lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille Euroopan parlamentilla on oma ohjelma, Euroscola. Euroscola on nuorten kokous, johon osallistuu koululaisryhmiä eri puolilta Euroopan unionia. Euroscola-päivät järjestetään Strasbourgissa. Lisätietoa Euroscola-sivulla.

EuroscolaEuroscola-ohjelmaan hakeminenEuroscola-osallistujat
 

KAARLE SUURI -NUORISOPALKINTO

Eurooppalainen Kaarle Suuri -nuorisopalkinto on suunnattu 16-30-vuotiaille nuorille, jotka ovat osallistuneet Euroopan eri maiden kansalaisten keskinäistä yhteisymmärrystä edistäviin hankkeisiin. Kilpailun voittajahankkeiden tulisi toimia esikuvina nuorille eurooppalaisille ja tarjota käytännöllisiä esimerkkejä yhteisönä elävistä eurooppalaisista. Kaarle Suuri -sivuilla on lisätietoja kilpailuun osallistumisesta.

Kaarle Suuri -nuorisopalkinto
 

EU-AINEISTOA OPETUKSEEN

Euroopan parlamentti tuottaa paljon aineistoa, joka on kaikkien kansalaisten saatavilla. Parlamentin esitteet ovat maksuttomia ja niitä voi noutaa kansalaisten tietopisteestä tai tilata postitse. Suuri osa esitteistä on olemassa myös sähköisessä muodossa. Jonkin verran on saatavilla myös opetusvideoita (dvd), julisteita ja muuta materiaalia. Lisätietoja aineistosivulla.

 

MITÄ MUUTA NUORILLE?