Mitä uusi EU:n maahanmuutto- ja turvapaikkasopimus merkitsee jäsenmaille? Keskustelutilaisuus Eurooppasalissa 19.4.

Euroopan parlamentti hyväksyi uudet maahanmuutto- ja turvapaikkasäännöt 10. huhtikuuta Brysselin täysistunnossa. Mitä laajuudeltaan historiallinen pakti tulee merkitsemään EU-maille käytännössä? Millaisia vaikutuksia sillä tulee olemaan jäsenmaiden maahanmuuttopolitiikkaan tai Eurooppaan kohdistuvaan muuttoliikkeeseen?

Tervetuloa seuraamaan Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Euroopan muuttoliikeverkoston järjestämää keskustelua Eurooppasaliin 19.4. klo 10–11.30!

Pitkien ja haastavien neuvottelujen jälkeen yhteisymmärrys maahanmuutto- ja turvapaikkakäytännöistä sekä yhteisvastuusta ja taakanjaosta EU-maiden kesken on merkittävä poliittinen saavutus. Voit lukea lisää saavutetusta sovusta täältä

Aiheesta alustavat sisäministeriön maahanmuutto-osaston erityisasiantuntija Saila Heinikoski ja Åbo Akademin tutkija Jaana Palander.

Paktin vaikutuksia ja merkityksiä pohtivat paneelikeskustelussa sisäministeriön maahanmuutto-osaston osastopäällikkö Minna Hulkkonen, Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.) ja Eero Heinäluoma (S&D, sd.), kansanedustaja Eva Biaudet (r.) sekä Simo Grönroos Suomen perustan toiminnanjohtaja (ps.). Paneelikeskustelun moderoi toimittaja Rikhard Husu

Ilmoittaudu mukaan paikan päälle, tai seuraa striimiä YouTube-kanavallamme.

Lisätietoa tilaisuudesta: emn@migri.fi ja EPhelsinki@europarl.europa.eu

maahanmuutto-seminaari-mainoskuva