EYP Finlandin hanke on Suomen ehdokas Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon 2024 saajaksi!

Vuoden 2024 Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon kansalliset voittajat on nyt valittu. Suomen ehdokkaaksi valittiin EYP Finlandin Jyväskylä 2024 -hanke. Onnea EYP Finland!

Kaarle Suuri -nuorispalkinnon kansallinen voittaja 2024: EYP Finland, Jyväksylä 2024

Vuoden 2024 Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon Suomen ehdokkaaksi on valittu EYP Finlandin Jyväskylä 2024 -hanke. 

Ruotsista ehdokkaaksi on valittu Syric Scout in Europen hanke Bridges of Harmony - an ode to the United Europe.

Katso lista kaikista ehdokkaista

EYP Finland - Jyväskylä 2024 

EYP eli Euroopan nuorten parlamentti on nuorten eurooppalaisten keskustelufoorumi. Suomessa EYP Finland on toiminut jo vuodesta 2001. EYP järjestää Suomessa Euroopan parlamentin toimintaa jäljitteleviä istuntoja, joissa nuoret keskustelevat ajankohtaisista asioista ja äänestävät kannanotoista.

EYP Finlandin Jyväskylä 2024 -tapahtuma keräsi yhteen noin 140 nuorta Jyväskylässä järjestettyyn viisipäiväiseen parlamenttisimulaatioon. Simulaation aiheena oli yhteisten eurooppalaisten terveys- ja ympäristöstandardien kehittäminen. 

"Olemme äärimmäisen kiitollisia valinnasta kansallisen Kaarle Suuri –nuorisopalkinnon voittajaksi. Jyväskylä 2024 sai todellisen muotonsa ja merkityksensä yhteistyön ansiosta, ja sen vuoksi tahdomme kiittää kaikkia, jotka osallistuivat ja tekivät tapahtuman mahdolliseksi. Olemme todella iloisia lopputuloksesta, ja ylpeitä siitä, että niin monet nuoret eri puolilta Eurooppaa olivat halukkaita osallistumaan projektiimme. Pystyimme tuomaan yhteen noin 140 eurooppalaista nuorta keskustelemaan tärkeistä aiheista kuten ihmisoikeuksista, kansanterveydestä ja ympäristön hyvinvoinnista EU:ssa. Nämä kaikki ovat ajankohtaisia aiheita niin nykyiselle, kuin tulevaisuuden Euroopan unionille. On tärkeää, että myös nuoret saavat äänensä kuuluviin näiden aiheiden parissa."
-    Thy Nguyen ja Veera Vikman, Jyväskylä 2024 – EYP Finland’s 30th National Session pääjärjestäjät

EYP Finland oli Suomen ehdokas Kaarle Suuri –nuorisopalkinnon saajaksi myös viime vuonna Lapland 2020 -hankkeellaan. Kyseessä oli EYP Finlandin ensimmäinen kansainvälinen foorumi, jonka aiheena oli arktisen alueen ekologinen kestävyys. Vuonna 2019 EYP Finland voitti Kaarle Suuri -nuorisopalkinnon toisen sijan Eurooppalainen kansalaisuutesi –hankkeellaan.

Kaarle Suuri -nuorisopalkinto

Euroopan parlamentti ja Aachenin Kaarle Suuri –palkinnon säätiö palkitsevat vuosittain hankkeita, jotka edistävät eurooppalaista demokratiaa ja identiteettiä sekä nuorten aktiivista osallistamista. 

Palkinnon lopulliset voittajat julkistetaan Saksassa, Aachenissa 7. toukokuuta

Lue lisää Kaarle Suuri –nuorisopalkinnosta