20/03/2013

KUTSU toimittajakoulutukseen EU-päätöksenteosta 27.3.2013 kello 14-16

EU-päätöksenteko toimittajan näkökulmasta
keskiviikkona 27. maaliskuuta 2013 kello 14-16
Eurooppasalin tiloissa (iso neuvotteluhuone, Malminkatu 16, Helsinki)

EU-työkalut tutuiksi - toimittajan peruskurssi pyörähtää käyntiin. Ensimmäisessä osassa tutustumme lainsäädäntöesimerkin avulla tavallisen lainsäädäntömenettelyn (yhteispäätösmenettelyn) vaiheisiin EU-tasolla komission esityksen valmistelusta parlamentin ja neuvoston päätökseen ja sen soveltamiseen sekä kansalliseen kannanmuodostukseen. Lisäksi käydään läpi joidenkin erityiskysymysten päätöksentekoa, kuten EU:n rahoituskehykset 2014-2020 ja EVM-tukipaketit kriisimaille, sekä EU-huippukokousten valmistelua yleisemmin.

EU-päätöksenteon syövereihin johdattavat Pekka Nurminen (Euroopan parlamentti), Kirsi Pimiä (Valtioneuvoston kanslian EU-sihteeristö) ja Peter Saramo (Eduskunnan EU-sihteeristö).

Toivomme ilmoittautumista viimeistään tiistaina 26.3. sähköpostitse osoitteella ephelsinki@europarl.europa.eu, jotta osaamme varata sopivan määrän materiaalia ja kahvi- ja teekuppeja. (Jos olet jo ilmoittautunut koulutuksiin, viestisi on meillä tallessa.)

Koulutus on maksuton, eikä vaadi aikaisempaa EU-osaamista.

Jos ajankohta ei sovi sinulle, samansisältöinen tilaisuus järjestetään Eurooppasalin tiloissa Helsingissä myös tiistaina 23.4.2013 kello 14-16. Lähetämme tilaisuudesta erillisen kutsun.

Lisätietoja

Minna Ollikainen, minna.ollikainen@europarl.europa.eu, puh. 09 6220 4521, gsm 040 720 5025. (Vain sähköpostitse 25. - 26.3.)

Taustaa

Tilaisuus on osa toimittajien neliosaista EU-peruskurssia, jossa perehdymme Euroopan unionin päätöksentekoon, tutustumme EU-budjettiin ja talouden EU-ohjausjaksoon sekä toimittajan työtä helpottaviin palveluihin ja vaihdamme tiedonhakuvinkkejä. EU-pääviestijät Suomessa (komissio, parlamentti, valtioneuvoston kanslia, eduskunta ja Eurooppatiedotus) järjestävät toimittajille kevään aikana Helsingissä yhteensä kuusi koulutustilaisuutta (tilaisuudet päätöksenteosta ja tiedonhausta järjestetään kahteen kertaan). Toimittajat voivat valita osallistuvatko kaikkiin neljään osaan vai johonkin tiettyyn.